Hatmilliárd forintnyi pályázat nyílt meg Észak-Magyarországon

Vágólapra másolva!
Üzleti infrastruktúra fejlesztésére, település- és közösségi közlekedés fejlesztésére összesen hatmilliárd forint uniós forrás nyílt meg az észak-magyarországi régióban.
Vágólapra másolva!

Újabb 6,1 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg Észak-magyarországon a regionális fejlesztési tanács - jelentette be Becsó Zsolt, a tanács elnöke csütörtökön Egerben.

Az üzleti infrastruktúra fejlesztésére 3,5 milliárd forint, úgynevezett kisléptékű településfejlesztésre 2 milliárd forint, a közösségi közlekedés bővítésére pedig, több mint félmilliárd forint áll rendelkezésre - közölte Becsó Zsolt. A kiírt tenderekre két szakaszban jövő év nyaráig pályázhatnak a beruházók - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az Új Széchenyi Terv keretében, 2011 januárjától országosan 1100 milliárd forintnyi támogatásra pályázhattak a vállalkozások, önkormányzatok és civil szervezetek.

Mindennek nyomán a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét magában foglaló Észak-magyarországi régióban 16 pályázatot hirdettek meg, közel 50 milliárd forintos keretösszeggel vállalkozás- és közlekedésfejlesztésre, egészségipari programok megvalósítására, illetve egyéb, elsősorban árvízvédelmi célok megvalósítására.

Közlése szerint különösen sikeresnek mondható a turisztikai szolgáltatások fejlesztését célzó pályázat, amelynek keretében 22 kis- és középvállalkozás közel 900 millió forintnyi támogatáshoz jutott 1,35 milliárd forint értékű beruházás megvalósításához.

Olyan fejlesztések kaphattak támogatást, amelyek a turisztikai szezonon kívül, illetve rossz időben is igénybe vehető szolgáltatásokat kínálnak majd - sorolta Becsó Zsolt.

Hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Terv meghirdetésekor alapvető cél volt a pályáztatás egyszerűsítése és a támogatások kifizetésének felgyorsítása. Ennek köszönhetően jelentősen, mintegy 40 százalékkal felgyorsult a támogatások kifizetése - mondta Becsó Zsolt.