"Súlyos élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt" bezáratta a szigligeti szeszfőzdét a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatósága - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A közlemény szerint a szeszfőzdének legalább november 15-ig zárva kell maradnia.
A minisztérium közölte, hogy a felügyelet "lakossági bejelentésre tartott átfogó ellenőrzést a lepárlóüzemben, ahol nem tartották be az alapvető higiénés szabályokat". A közlemény szerint "a beszállított alapanyagokat az udvaron zsákokban, hordókban, fedetlenül tárolták, szennyezettek voltak a lepárláshoz használt eszközök, a falakról hiányzott a vakolat, a burkolat". Hozzátették, hogy az "ellenőrzéskor nem volt meleg víz az épületben, a desztilláláshoz engedély nélküli kútból húzták a vizet".
A minisztérium szerint a kizárólag bérfőzéssel foglalkozó cég által üzemeltetett szeszfőzde "csak valamennyi hiányosság kijavítása után nyithat ki újra".