Tízezer játékautomatát adtak le az adóemelés miatt

Vágólapra másolva!
Ezerkétszáz magyar vállalkozás mehet tönkre, mert nem tudja kitermelni a nyerőgépek után fizetendő 500 ezer forintos havi fix játékadót - állítja a Magyar Szerencsejáték Szövetség. A szervezet szerint az adó megemelése óta már több mint tízezer pénznyerő automatát adtak le. Számításaik szerint február elejére minimum húszezer munkanélküli kerül majd ki az iparágból.
Vágólapra másolva!

Több mint tízezer pénznyerő automatát adtak le az üzemeltetők a játékadó november 1-jei megemelése óta - közölte a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) hétfőn.

A szövetség közleménye szerint az ötszörösére megemelt, Európában is példátlan mértékű játékadó a csőd szélére sodorta a szerencsejátékkal foglalkozó magyar vállalkozókat. A szakmai szervezet leszögezi: az adatok előrevetítik, hogy a közeljövőben a következmények még tragikusabbak lesznek.

A gépleadási hullámból szerintük arra lehet következtetni, hogy ezerkétszáz magyar vállalkozás mehet tönkre, mert nem tudja kitermelni a nyerőgépek után fizetendő 500 ezer forintos havi fix játékadót - mondta a szövetség elnöke, Schreiber István. Hozzátette: a nyerőgépek forgalomból kivonásával egyenes arányban a következő negyedévben mintegy tízezer játékteremként is üzemelő vendéglátóhely is megszűnhet, ezek alkalmazottjait pedig el kell küldeni.

Az MSZSZ előzetes felmérése szerint január végére, február elejére minimum 20 ezer munkanélküli kerül majd ki ebből az iparágból az automaták kivonásával, tavaszra számuk a 30 ezret is elérheti.