Lekapcsolták az engedély nélkül működtetett Radio Face-t

Vágólapra másolva!
Közel 38,5 millió forintos díjtartozása volt a Radio Face-nek, ezért a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság már áprilisban megvonta a rádió sugárzási engedélyét. Azóta engedély nélkül működött a rádió, péntek délután óta azonban nincs adás.
Vágólapra másolva!

Már nem fogható az adás a 88,1 MHz-es budapesti frekvencián, miután a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken hatósági intézkedés keretében kísérelte meg lepecsételni az engedély nélkül működtetett Radio Face berendezéseit.

Az NMHH szóvivői irodájának közlése szerint az NMHH Médiatanácsa még áprilisban felmondta a Rádió Infórum Kft.-vel kötött műsorszolgáltatási szerződést a 88,1 MHz-es frekvenciára a műsorszolgáltató jelentős díjtartozása miatt. A 88,1 MHz-en működő rádió engedélyét ezt követően hatósági határozatban vonta vissza az NMHH.

Kiricsi Karola, a médiatanács szóvivője április 14-ei sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a tanács azonnali hatállyal felmondta a műsorszolgáltatási szerződést a Rádió Infórum Kft.-vel. A határozat indoka, hogy a rádió "hosszú ideje szerződésszegő és törvénysértő magatartást folytatott azzal, hogy díjfizetési kötelezettségét rendszeresen elmulasztotta, és a kötelező biztosítéki összeget sem bocsátotta rendelkezésre". A cég tartozása eléri a 38,5 millió forintot - tette hozzá a szóvivő.