November 30-ig még felvehetőek a rossz címre küldött reálhozamok

Vágólapra másolva!
Ha a volt pénztártag november végéig nem kéri a reálhozam átutalását, akkor az át nem vett és magánnyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összeget átutalják a Nyugdíjbiztosítási Alapnak.
Vágólapra másolva!

November végéig meghosszabbítják a reálhozamok kifizetésének határidejét. A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében ha a volt pénztártag november 30-ig nem kéri a reálhozam átutalását, akkor az át nem vett és magánnyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összeget átutalják a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Itt az összeget a volt tag társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számláján írják jóvá. Ha az összeget a magánnyugdíjpénztár már átutalta a Nyugdíjbiztosítási Alapnak, akkor vissza kell kérni azt.

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott a határidő meghosszabbítását korábban azzal indokolta, hogy szeretnének segíteni azokon, akiknek adatai hibásan szerepelnek a pénztárak nyilvántartásában.

Selmeczi Gabriella emlékeztetett rá, hogy a reálhozamot augusztus 31-ig kellett kézhez kapniuk az igénylőknek. Sok esetben azonban a hibás adatnyilvántartás miatt rossz címre küldték a reálhozamot, az érintettek köréről ugyanakkor nincs pontos adat - mondta Selmeczi.