Külföldről származó "magyar termékek" miatt bírságolt a GVH

CBA, magyar üzletlánc, magyar termék, GVH büntetés
Vágólapra másolva!
Ötmillió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal a Hansa-Kontakt Kft.-t, mert a CBA regionális reklámkiadványában magyar termék felirattal reklámozott több olyan árut is, amelyet külföldön gyártottak.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Hansa-Kontakt Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor reklámújságjában magyar termékként hirdetett olyan termékeket, amelyeket külföldön készítettek. A GVH határozata szerint a vállalkozásnak ötmillió forintos büntetést kell fizetnie.

A Hansa-Kontakt Kft.-a CBA-franchise-rendszer egyik regionális központja, amelyhez hét megyéből 133 bolt tartozik. Az itt terjesztett reklámkiadványában hirdettek magyar nemzeti színekkel és "magyar termék" felirattal egy étbevonót, egy mosóport és egy teavajat. A vizsgálat szerint azonban ezek csomagolásából kiderült, hogy azok külföldről származnak.

A GVH az eljárásba ügyfélként bevonta a CBA Kereskedelmi Kft.-t, de vele szemben az eljárást megszüntették, mondván a vizsgált magatartásnak a CBA Kereskedelmi Kft. nem volt részese.