BMW-knek és Mercedeseknek gyárt visszapillantó tükröt a kisalföldi gyár

Visszapillantó tükör
Vágólapra másolva!
Kétszázötven munkahely létesült egy 7 milliárd forintos mosonmagyaróvári beruházással, amellyel egy évi hétmillió visszapillantó tükröt gyártó üzem épült fel. Az indiai tulajdonos beruházása már a második visszapillantótükör-gyár nálunk, amellyel Magyarország Európa egyik legnagyobb külső visszapillantókat gyártó országa lesz. A tükröket BMW-khez és Mercedesekhez szállítja a gyár.
Vágólapra másolva!

Évente 7 millió visszapillantó tükröt előállító üzemet épített az indiai SMR cégcsoport Mosonmagyaróváron. A 7 milliárd forintos beruházáshoz mintegy 1,4 milliárd forintos állami támogatást kapott a befektető. Az üzemben 250 munkahelyet létesítettek - hangzott el a gyár keddi átadásán.

A Mowin ipari parkban 15 ezer négyzetméteres csarnokot emeltek, és a létesítménybe világszínvonalú technológiát telepítettek. Az új üzemben gyártott visszapillantó tükröket egyebek között a Mercedes- és a BMW-gyárnak szállítják. A mosonmagyaróvári gyárban fejlesztőmérnökök is dolgoznak, akik az európai autógyárak számára terveznek különféle visszapillantó tükröket - közölte Tibori Pál Levente, az SMR Magyarország gyárigazgatója.

A mosonmagyaróvári üzem az indiai SMR-csoport második magyarországi visszapillantótükör-gyára. Az első Mosonszolnokon működik 2009 óta az SMR csoport tulajdonában. A két gyár kapacitása lehetővé teszi 2012-ben több mint 14 millió komplett tükör és részegység gyártását, és ezzel Magyarország lesz Európa egyik legnagyobb külső visszapillantó tükröket gyártó központja.

Az SMR magas minőségű termékeivel kulcsfontosságú szerepet kíván betölteni az európai autóiparban - mondta az avatáson Vivek Chaand Sehgal, az indiai cégcsoport elnöke.

Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében a feldolgozóipar fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta.

Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár- és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket. Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója. A csoport a világ 23 országában több mint 90 gyártóhelyen működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 40 ezret.