Bonafarm: Csányi Sándor nem akarja megvenni a Coopot

Vágólapra másolva!
Felvásárolná a több mint ötezer üzlettel rendelkező Coopot a Csányi Sándor által birtokolt Bonafarm-csoport - írja a csütörtöki HVG. A Bonafarm-csoport cáfolta az értesülést.
Vágólapra másolva!

Saját üzletlánccal egészítené ki élelmiszer-ipari érdekeltségét Csányi Sándor - írja a csütörtöki HVG. A hetilap úgy tudja, hogy a Bonafarm-csoportot is birtokló OTP-vezér a legnagyobb hazai üzlethálózatot, a Coopot nézte ki magának. Az üzletláncok forgalom szerinti rangsorában stabilan a harmadik helyen álló Coop a HVG szerint a válság egyik viszonylagos nyertesének számít.

A HVG szerint a Pick Zrt.-t is birtokló Bonafarm-csoportnak azért érné meg a Coop megvásárlása, mert a statisztikák szerint egyre erősödő tendencia, hogy a fogyasztók a lakóhelyükhöz közeli boltokban vásárolnak. A Coopnak több mint ötezer boltja van országszerte, és hazai lánc lévén nem kell válságadót fizetnie, ami szintén vonzóvá teheti a befektetők számára.

Az [origo] megkereste a Bonafarm-csoportot az esetleges adásvétel ügyében, amit a vállalat pr-igazgatója cáfolt. Éder Tamás szerint sem a Bonafarm-csoport, sem Csányi Sándor nem tervezi megvásárolni a Coopot.

Idén júniusban a hazai üzletek 658 milliárd forint forgalmat bonyolítottak, ami 0,5 százalékos csökkenést jelent az előző hónaphoz képest. Az első félév forgalma stagnált a tavalyi első félévhez viszonyítva.