Harminchatmillió forint értékű rágógumit foglalt le az adóhatóság

Vágólapra másolva!
Adótartozás miatt többtonnányi rágógumit foglalt le az adóhatóság Fejér megyében, egy vámkezelésre jelentkező cégnél.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban egy, a Fejér Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságnál vámkezelésre jelentkező cég esetében csaknem 66 millió Ft adótartozást mutatott a nyilvántartási rendszer, ezért a vámeljárás alá vont árut a pénzügyőrök visszatartották és értesítették a megyei adóigazgatóság munkatársait - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Végül az ügyfél által vámkezeltetni kívánt, többtonnányi és mintegy 36 millió Ft értékű rágógumit az adótartozás megfizetéséig a NAV lefoglalta.

Ahogy arról az [origo] beszámolt, szombaton is dolgoznak a NAV-ban, hogy betömjék a költségvetési lyukat. Az [origo] az adóhatóságnál dolgozó forrásoktól úgy értesült, hogy az elmúlt hetekben belső átcsoportosításokkal megerősítették a végrehajtási osztályt, más területről átvezényeltek munkatársakat ide, és a felduzzasztott részlegen dolgozókat berendelték szombatonkénti munkavégzésre.

Az adóhivatal munkatársaitól úgy tudjuk, hogy a belső iránymutatás szerint elsősorban az inkasszót vetik be előszeretettel, nagyobb számban, mint normál időben szokás, emellett pedig olyan vállalkozásokat keresnek fel személyesen a NAV alkalmazottai, amelyeknél nagy a készpénzforgalom, ezért gyaníthatóan találnak pénzt a cég irodájában.