Lemondott az orosz pénzügyminiszter Medvegyev felszólítására

Vágólapra másolva!
Lemondott Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszter hétfőn, miután Dmitrij Medvegyev távozásra szólította fel. A döntés hátterében az állhat, hogy Medvegyev szombaton bejelnetette, nem indul az elnöki posztért 2012-ben.
Vágólapra másolva!

Hétfő este lemondott pozíciójáról Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszter, miután Dmitrij Medvegyev orosz államfő azonnali távozásra szólította fel. Medvegyev hétfő délután szólította fel Kudrint a lemondásra, és hétfő estig adott erre haladékot.

Kudrin korábban azt mondta, hogy nem vállalna szerepet a következő kormányban, ha Medvegyev és Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök helyet cserélnének. Oroszországban 2012 márciusában rendezik a következő elnökválasztást. Medvegyev szombaton jelentette be, hogy nem indul az elnöki pozícióért, így Putyin lesz az elnökjelölt, Medvegyev pedig az elnökválasztás után kormányfőként dolgozik tovább.

A BBC orosz elemzőkre hivatkozva azt írja, hogy Kudrin abban reménykedett, hogy Medvegyev elnöksége esetén ő tölthetné be a miniszterelnöki pozíciót.