A világ egyik leggazdagabb embere megmenti a Bank of Americát

Vágólapra másolva!
Megugrott a Bank of America részvényeinek az ára, miután Warren Buffett bejelentette, hogy ötmilliárd dollárt fektet be az elmúlt években nagy veszteségeket elkönyvelő bankba.
Vágólapra másolva!

Ötmilliárd dollárt fektet be a Bank of America bankba Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway. A hírre több mint 25 százalékkal emelkedett a Bank of America részvényeinek az ára.

A veszteséges bankot nem kímélte az amerikai ingatlanválság és az ezt követő piaci válság, ezért ebben a hónapban 3500 dolgozójától vált meg.

Warren Buffettet az az agresszivitás győzte meg, amellyel a bank megpróbálta kezelni a kihívásokat. Júliusban rekordot döntött a bank negyedéves vesztesége. Az elmúlt félévben pedig a Bank of America részvényeinek az ára a felére csökkent.

A Forex.com piaci elemzője szerint Buffett a bajba került amerikai vállalatok megmentőjeként lép fel. A milliárdos más bankokba és a General Motorsba is befektetett, amikor gondokkal küzdöttek. A 2008-as válság idején Buffett ugyancsak ötmilliárd dollárt fektetett be a Goldman Sachs befektetési bankba.