Varga Mihály: További költségvetési zárolások jöhetnek

Vágólapra másolva!
A vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt az idei 250 milliárd forint után további zárolások is elképzelhetők a minisztériumoknál - mondta Varga Mihály a TV2 reggeli műsorában. Az államtitkár szerint változhatnak egyes adótételek is.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a vártnál kisebb gazdasági növekedés ellensúlyozására elképzelhető további zárolás a tárcáknál, és a kormány megvizsgálja más, kisebb gazdasági lépések szükségességét is. Az államtitkár erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt szerda reggel.

Az idén 250 milliárd forintot már elvontak a minisztériumok költségvetéséből - emlékeztetett Varga Mihály a műsorban. Az államtitkár a "kisebb korrekciós gazdasági lépésekről" szólva nem zárta ki, hogy módosítanak olyan adótételeket, amelyekről már korábban is tárgyalt a parlament.

A cigaretta jövedéki adójánál tavasszal volt egy parlamenti szavazás, akkor 30-40 milliárd forintról nem döntött az országgyűlés, ennyit "hagyott kint" a jövedéki adó keretében - fogalmazott az államtitkár, aki el tudja képzelni, hogy ilyen tételeknél "a kormány intézkedéseket fog hozni".