"Rendkívül valószínűtlen" egy eladási hullám az amerikai kincstárjegyek piacán

Vágólapra másolva!
A Commerzbank londoni elemzői szerint nem fog pánik kialakulni az amerikai kincstárjegyek piacán, miután a Standard & Poor's hitelminősítő lerontotta az Egyesült Államok államadós-besorolását, amíg a többi hitelminősítő nem teszi meg ugyanazt.
Vágólapra másolva!

Londoni pénzügyi elemzők szerint az Egyesült Államok adósosztályzatának leminősítése után is "rendkívül valószínűtlen", hogy eladási hullám indulna az amerikai kincstárjegyek piacán. A Standard & Poor's - a világ legnagyobb hitelminősítője - az amerikai piaci zárások után, európai idő szerint szombat hajnalban közölte, hogy az Egyesült Államok eddigi lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolását egy fokozattal "AA plusz"-ra rontja, negatív kilátással.

A Commerzbank londoni befektetési elemzőinek szombati értékélése szerint azonban az S&P lépésének semmilyen azonnali hatása nem lesz az amerikai kincstárjegy által a pénzügyi rendszerben betöltött szerepére. Egyes intézményi befektetők számára ugyan előírás, hogy kizárólag "AAA" besorolású adósságot tarthatnak portfolióikban, ám a két másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings és a Moody's Investors Service változatlanul ezen a szinten tartja nyilván az amerikai szuverén adóskockázatot.