A kértnél kevesebb kártérítést ajánl Pécs az EKF-program alatt bezárt üzleteknek

Vágólapra másolva!
Az Európa Kulturális Fővárosa-program beruházásai miatt 45 millió forint kártérítést fizetne a pécsi önkormányzat 38 cégnek, amelyek üzleteit ideiglenesen be kellett zárni. A vállalkozók ennél jóval nagyobb, összességében 123 millió forint értékben nyújtottak be kártérítési igényt.
Vágólapra másolva!

A pécsi önkormányzat 45 millió forintot fizetne azoknak a helyi vállalkozóknak, akiknek a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa-program beruházásai miatt időlegesen be kellett zárniuk üzleteiket - adta hírül az Új Dunántúli Napló hétfőn.

A város pénzügyi bizottsága szerdán tárgyalhatja azt a szakértői jelentést, amely megállapítja, hányan érintettek a kártalanításban, és mekkora összeg jár nekik. Ennek alapján az önkormányzat 38 vállalkozónak és cégnek, összesen 45 millió forintot fizetne ki peren kívül. A legalacsonyabb összeg 30 ezer forint, a legmagasabb meghaladja az 5 millió forintot. Eddig 34 érintett fogadta el a felkínált összeget, ketten még nem nyilatkoztak.

Kártalanítási igényt 122-en nyújtottak be, az igényelt összeg meghaladta a 123 millió forintot, így számítani lehet arra, hogy a kimaradók peres eljárásokat kezdeményeznek - olvasható a baranyai napilapban.