Mégsem segíti ki a bajba jutott Elcoteq-et az amerikai befektető

Vágólapra másolva!
Tekintettel a kialakult gazdasági helyzetre lemond pozíciójáról Jouni Hartikainen, a finn Elcoteq cég elnök-vezérigazgatója - írja a vállalat honlapja. A cég nekilátott új potenciális befektetők felkutatásának, miután az amerikai Platinum Equity cég úgy döntött, nem vesz részt a cég feltőkésítésében.
Vágólapra másolva!

Az Elcoteq átvilágítása nem hozta meg a várt eredményt, ezért nem vesz részt a cég feltőkésítésében az amerikai Platinum Equity - írja a Bama.hu Baranya Megyei Online Hírportál a cég honlapjára hivatkozva. Az Elcoteq SE igazgatótanácsa a honlapon arról is tájékoztatott, hogy tekintettel a kialakult gazdasági helyzetre, lemond pozíciójáról Jouni Hartikainen, a cég elnök-vezérigazgatója.

A cég vezetése ezzel egy időben bejelentette, hogy azonnal hozzálát új potenciális befektetőpartner felkutatásához. Erre lehetőséget ad az Elcoteq számára, hogy a Luxemburgi Bíróság a napokban hagyta jóvá az ellenőrzött menedzsment státuszt, ami azt jelenti, hogy december másodikáig a hitelezők nem kezdeményezhetnek felszámolási eljárást a cég ellen.

A cég pécsi székhelyű üzemében a héten mintegy kétszáz dolgozó kapott felmondólevelet. Az elbocsátásokra egy korábbi megrendelő kiesése miatt kerül sor, az eredetileg lejelentett 680 főből az egyeztetések jelen állása szerint 500 alatt marad az elbocsátottak száma.