Százmillió forintot nyerhetnek el az üzemek felújítására pályázó cégek

Vágólapra másolva!
Már benyújthatók a kérelmek az egyik legnépszerűbb uniós támogatásra, a telephely-fejlesztési pályázatra, amelynek keretében mintegy százmillió forintot is el lehet nyerni az üzemek felújítására, fejlesztésére - közölte a K&H Bank. A pályázat egyik feltétele, hogy legalább egy új munkavállalót kell alkalmazni.
Vágólapra másolva!

Újra elérhető a kis- és középvállalkozások körében egyik legnépszerűbb uniós támogatás, a telephely-fejlesztési pályázat - közölte a K&H Bank. Az igényelhető támogatás összege 10-100 millió forint, kivétel ez alól az észak-magyarországi régió, ahol 10-150 millió forint lehet. A támogatási mérték viszont egységesen 20-60% között van.

A bank közleménye szerint a pályázat keretében elnyert támogatás infrastrukturális fejlesztésekre, infrastrukturális alapberuházásokra, új eszközök beszerzésére, valamint projekt-előkészítési költségek finanszírozására használható fel. Az uniós forrás lehetőséget nyújt meglévő, működő telephelyek korszerűsítésére, új telephelyek létrehozására, valamint a telephelyek kihasználtságának növelésére.

A pályázaton kizárólag a termelő vagy szolgáltató tevékenységüket fejleszteni kívánó vállalkozások vehetnek részt, a mezőgazdasági, turisztikai tevékenységre vonatkozó fejlesztés nem támogatható - olvasható a közleményben. A pályázati kiírás további alapfeltétele, hogy legalább egy új munkavállalót kell alkalmazni.

A benyújtási határidő is módosult 2011. szeptember 19-ére, azonban a dél-alföldi, észak-alföldi és észak-magyarországi régió esetében továbbra is 2011. december 30. a végső határidő - mondta Németh László, a K&H kkv marketing főosztályvezetője.