Eséssel kezdtek az ázsiai tőzsdék, majd megindultak fölfelé

Vágólapra másolva!
A kereskedés megkezdése után estek az ázsiai tőzsdék, de az árfolyamok a délutáni kereskedésben már megindultak fölfelé. Néhány tőzsdeindex már a pozitív tartományban járt csütörtök reggel.
Vágólapra másolva!

Estek az ázsiai tőzsdeindexek csütörtökön a kereskedés megkezdése után, de hátrányukat néhány órán belül ledolgozták, és egy részük magyar idő szerint hat óra után már átlendült a pozitív tartományba.

A tokiói börzén a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója a nyitás után 2,2 százalékot veszített értékéből, majd a délutáni kereskedésben már csak 0,9 százalékos mínuszban volt. Yoji Takada, az RBC Investment elemzője szerint "az emberek nagy része már eladta, amitől meg akart szabadulni, ezért elképzelhető, hogy már van lehetőség a vásárlásra is" - írja a Marketwatch.com.

A szöuli tőzsde Kospi indexe is jelentős értékvesztést könyvelt el a kereskedés legelején: 3,2 százalékot veszített értékéből, később 0,3 százalékos pluszban állt. A Shanghai Composite 0,9 százalékos esést produkált, majd 0,4 százalékos pluszba ment át. A hongkongi tőzsde HSI mutatója 2,35 százalékot csökkent, a délutáni kereskedésben mínusz 0,9 százalék volt a mutató.

Esés volt a magyar és az amerikai tőzsdén is szerdán

Óriásit zuhant a pesti tőzsde szerdán, hat százalék feletti mínuszban zárt a BUX. Felfüggesztették az OTP és a Mol papírjainak kereskedését szerdán, mivel elérték a napon belüli 10 százalékos elmozdulást. A részvények zuhanása mögött nem volt egyedi hír - vélték a megkérdezett piaci szakértők, az OTP esésében a bankszektor gyengesége, a svájci frank hatása és a bank régiós jelentősége együttesen játszott szerepet.

Szertefoszlott a keddi nyereség a Wall Streeten, ahol szerdán ismét a félelem uralta a kereskedést. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 521,42 ponttal, azaz 4,64 százalékkal 10 718,35 pontra esett. Az S&P 500-as mutató 51,91 ponttal, 4,43 százalékkal 1120,62 pontra mérséklődött.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 101,47 ponttal, 4,09 százalékkal gyengült és 2381,05 ponton zárt.A DJIA indexe röviddel a nyitás után már 300 pont mínuszban állt, estig a legnagyobb napközbeni vesztesége 456 pont volt. Kedden a DJIA indexe 429 ponttal emelkedett, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed azt közölte, hogy 2013 közepéig tartja a jelenlegi igen alacsony kamatszintet.