Csányi cége a Raiffeisentől és a CIB-től vesz fel 38 milliárdot

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke
Vágólapra másolva!
Hónapokon át tartó egyeztetések után megállapodott a CIB és a Raiffeisen Bankkal Csányi Sándor cége, a Bonafarm Csoport. A Pick, a Herz és a Mizo tulajdonosa összesen 38 milliárd forint hitelt vett fel, hogy további fejlesztésekhez további forrásokat biztosítson. 
Vágólapra másolva!

A CIB Bank Zrt.-vel és a Raiffeisen Bank Zrt.-vel állapodott meg a Bonafarm Csoport a hosszú távú hiteleinek refinanszírozására mintegy 38 milliárd forint értékű, ötéves lejáratú hitelkeret szerződéseit még 2011. június 17-én írták alá, de az összeget csütörtökön folyósították a csoportnak - közölte a Raiffeisen Bank csütörtökön.

A konzorciumban részt vevő bankok részesedése az ügyletben 50-50 százalék. A hitel futamideje alatt az általános ügynöki, és a biztosítéki ügynöki feladatokat a Raiffeisen Bank Zrt. látja el. A hitel kamatozásáról és más feltételeiről nem kívántak tájékoztatást adni.

A hónapok óta tartó előkészítések és egyeztetések során a CIB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. közösen látta el a főszervezői feladatokat.

A hitelfelvevő Bonafarm Zrt. Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának az érdekeltségébe tartozik. A hitelek célja, hogy a működés refinanszírozásán túl a növénytermesztésbe és állattenyésztésbe végrehajtott korábbi beruházásokat és a további fejlesztésekhez további forrásokat biztosítson.

A Bonafarm Zrt. Magyarország legnagyobb mezőgazdasági- és élelmiszer-ipari vertikális integrációjaként tevékenységével lefedi az élelmiszer-előállítás teljes folyamatát a termeléstől a feldolgozásig. A csoport olyan piacvezető márkák tulajdonosa, mint a Pick, a Herz, a Mizo és a Teleki, árbevétele 2010-ben közel 150 milliárd forint volt.