Beszállítókat keres a Makón beruházó svájci ételízesítő-gyár

Vágólapra másolva!
Jövőre épül fel és 2013-ra éri el teljes kapacitását a Givaudan svájci élelmiszeripari vállalat makói gyára. A cég beszállítókat keresett vállalkozói fórumán.
Vágólapra másolva!

Beszállítókat keres Makón épülő gyára számára a svájci Givaudan, a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatai megrendelésére ízesítőnyagokat előállító cég igényeivel kedden ismerkedhettek meg a térségben működő vállalkozások.

A partnerek kiválasztásánál előbb a gyár működtetésével kapcsolatos szolgáltatások területére, majd az alapanyag-beszállítói kör fejlesztésére koncentrál a vállalat - mondta Tóth Ferenc, a cég kommunikációs munkatársa, a Korona Információs és Szolgáltató Központban rendezett vállalkozói fórumról.

A Givaudan minőségi, szolgáltatásnyújtási és költséghatékonysági szempontok alapján dönt arról, mely helyi vállalkozásokkal köt hosszú távú megállapodást - tette hozzá a szakember.

A makói ipari parkban tavasszal elkezdődött 170 millió svájci frank értékű beruházás a tervek szerint halad, a kivitelezési munkák 2012 elején fejeződnek be, a próbaüzem a jövő év második negyedévében kezdődik el. Az új gyár előreláthatólag 2013-ban éri el teljes kapacitását, munkalehetőséget kínálva háromszáz embernek a régióban.

Az üzem allergénmentes étkezési ízesítőkeverékeket, fűszerkeverékeket és porlasztva szárított ízesítőket gyárt majd, elsősorban sós csomagolt élelmiszerekhez. Ezekhez kizárólag feldolgozott mezőgazdasági vagy élelmiszeripari összetevőket használnak föl por, kivonat vagy granulátum formájában.

A cég 2012-től ütemezett áthelyezéssel tervezi az Egyesült Királyságbeli Bromborough-ból és a svájci Kemptthalból Makóra költöztetni a sós ízesítőanyag gyártását.

A svájci tőzsdén jegyzett Givaudan S.A. a világ egyik vezető aromaanyag- és parfümgyártója, termékeit az élelmiszer- és kozmetikai iparban egyaránt felhasználják. A svájci Vernier központú társaság árbevétele 2010-ben 4239 millió svájci frank volt, s világszerte 86 helyszínen 8600 munkatársat foglalkoztat.