Brüsszelhez fordul Budai Gyula az előző kormány termőföld-értékesítési gyakorlata miatt

Vágólapra másolva!
Az uniós versenyhivatalhoz fordul Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos az előző kormány termőföld-értékesítési és -bérbeadási gyakorlata miatt - értesült a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem talált kifogásolnivalót benne, az Európai Unió versenyhivatalához fordult Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos az előző kormány termőföld-értékesítési és -bérbeadási gyakorlata miatt - írja a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint a szocialista kabinet a távozása előtti évben több tízezer hektárnyi állami termőföld bérleti jogára írt ki pályázatot úgy, hogy a területekre még további három-négy évig érvényes haszonbérleti szerződések voltak érvényben. A földterületeket egységben hirdették meg, és amennyiben valakinek a "csomagban" szereplő egyik területre volt elő-haszonbérleti joga, úgy azt az összes többire is kiterjesztették - olvasható a lapban.

A földügyletek vizsgálatát Budai Gyula kérte a GVH-tól.

Juhász Miklós, a versenyhivatal elnöke válaszlevelében azonban azt írta, hogy mivel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. nem dönthetett önállóan,nem is kérhető számon rajta a versenytörvény betartása.