A Rovitex vette meg a Gardénia függönymárkát

Vágólapra másolva!
Néhány tízmillió forintért vette meg a Rovitex nagykereskedő a Gardénia Csipkefüggönygyár márkanevét és a hozzá fűződő jogokat - mondta a vevő, aki 20 százalékos felfutást vár az üzlettől.
Vágólapra másolva!

A Rovitex Homedeco Group megvásárolta a győri Gardénia Csipkefüggönygyár Nyrt. felszámolójától a márkanevet, valamint a hozzá kapcsolódó jogokat.

Romeisz Norbert, a vásárló csoport tulajdonosa elmondása szerint Gardénia néven adott termékekkel két év alatt 20 százalékkal kívánja növelni a forgalmát a Rovitex. A vételár pontos összegét a tulajdonos nem árulta el, annyit közölt, hogy az néhány tízmillió forintot tesz ki.

A Rovitex csoport tavalyi árbevétele 2,6 milliárd forint volt, ebből 1,7 milliárd származott Magyarországról. A múlt évet 10 millió forint nyereséggel zárta a csoport, idén az első félévben a forgalom 13 százalékkal bővült, a nyereség pedig 43,9 millió forintra emelkedett - mondta Romeisz Norbert.

A Rovitex 1996-ban alakult kereskedő társaság, amely mára Magyarország egyik legnagyobb függöny nagykereskedője lett. Leányvállalatokat működtet a délszláv térségben, Romániában és Németországban is.

A Gardénia-függöny a jövőben vásárolt alapanyagból készül, a kikészítés és a többi befejező munkafázis készül a Rovitex pécsi telephelyén. Győrben nem tart fenn telephelyet a vásárló, mivel az gazdaságtalan lenne - mondta a tulajdonos.

A Rovitex újraéleszti a Gardénia márkabolt hálózatát, és termékfejlesztést is végez. Így a Gardénia név alatt kapható lesz lángmentes, fényzáró és antibakteriális függöny is. A boltok szolgáltatása közé tartozik majd a felmérés, a karniseladás és felszerelés is.