Befejezte a reálhozamok átutalását az Allianz Nyugdíjpénztár

Vágólapra másolva!
Minden olyan ügyfélnek elutalta reálhozamát az Allianz, aki bankján keresztül kérte a magán-nyugdíjpénztári megtakarításai után járó összeget - közölte a nyugdíjpénztár. Akik a postai kézbesítést választották, legkésőbb húsz munkanapon belül kapják meg pénzüket. Az Allianz szerint az ügyfelek egyik leggyakoribb kérdése, hogy miért akkora a kapott összeg, amekkora.
Vágólapra másolva!

Az Allianz Nyugdíjpénztár befejezte a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok reálhozamainak és tagdíj-kiegészítéseinek elutalását - jelentette be kedden a nyugdíjkassza.

A banki átutalást kérők többsége már meg is kapta a pénzét, azok, akik a postai kézbesítést választották, legkésőbb 20 munkanapon belül juthatnak hozzá reálhozamukhoz. A kassza felhívja a figyelmet, hogy a postai kézbesítéskor gondot jelenthet, ha valaki nem közölte a pénztárral a lakcím- vagy névváltozást. A részletes elszámolást tartalmazó magán-nyugdíjpénztári egyenlegértesítőket augusztus 5-ig minden visszalépőnek postázzák - ismerteti a közleményben Mészáros Győző, az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A reálhozamról érdeklődők egyik jellemző kérdése annak összegére vonatkozik (miért annyi, a kollégának miért több, a másik nyugdíjpénztár miért nyilatkozott magasabb összegekről) - írja a közlemény. A pénztár felhívja a figyelmet, hogy a reálhozam összege egyénenként nagyon változó, függ többek között a pénztártagság időtartamától (a belépés évétől), a befizetett tagdíjak mértékétől és gyakoriságától, a pénztártag választható portfóliókról szóló döntésétől és a pénztárak közötti átlépéstől.

A közlemény emlékeztet rá: a választható portfóliók kötelező bevezetése a magán-nyugdíjpénztári rendszernél egybeesett a 2008-as válsággal, ezért a portfólióválasztás nagymértékben befolyásolta az elért reálhozam összegét.