Vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak vállalkozások informatikai fejlesztésre

Vágólapra másolva!
Vállalkozások informatikai beruházásainak legfeljebb 50 százalékát, 1-10 millió forintot állja az Új Széchenyi-terv. Az erről szóló pályázat július 1-jétől érhető el, összesen 10,8 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.
Vágólapra másolva!

Július 1-jétől pályázhatnak kis- és középvállalkozások informatikai fejlesztések támogatására. Az Új Széchenyi-tervben 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre az informatikai fejlesztési pályázatokra.

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium informatikai államtitkára a Duna Tv adásában elmondta, hogy a cégek számítógép-beszerzésre, szoftverek vásárlására és frissítésére, honlapfejlesztésre, webáruház kialakítására, illetve az informatikai oktatásra, tanácsadásra, a digitális készségek elsajátítására pályázhatnak.

Pályázni a 10,8 milliárd forintos keretösszegű programban 2012. december 31-ig, illetve a forrás kiapadásáig lehet. Az uniós forrás egy vissza nem térítendő támogatást jelent, amellyel az informatikai beruházás legfeljebb 50 százaléka finanszírozható. Egy cég 1-10 millió forint közti összeget vehet igénybe.

Nyitrai Zsolt elmondása szerint a pályázatokat könnyített eljárással bírálják el. Ez azt jelenti, hogy a benyújtástól 30 napon belül el kell bírálni a pályázatot és további 15 napon belül ki kell tölteni a nyertes pályázatok iratait.