Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új névvel lép be a horvát piacra a Fornetti

Vágólapra másolva!
Ősztől ismét kapható Horvátországban a Fornetti termékcsalád - írja a Világgazdaság. A korábbi master franchise partnerrel fennálló jogi visszásság miatt Bonforno néven piacra lépő termékekből eleinte 200-300 tonna értékesítését tervezik havonta.
Vágólapra másolva!

Újra belép a horvát piacra a fagyasztott pékáruk gyártásáról ismert Fornetti Holding, azután, hogy az év elején szakított a horvátországi piacot ellátó master franchise partnerével - mondta a Világgazdaságnak a cég ügyvezető igazgatója. A süteményeket és pékárukat Bonforno néven fogják forgalmazni a korábbi partnerrel fennálló visszás jogi helyzet miatt - közölte Szabó József.

A forgalmazást a helyi piacon évek óta jelen lévő Thermotechnika Kft. végzi majd, amellyel közös céget alapít a Fornetti. A cégvezető elmondta, a közös céggel azt tűzték ki célul, hogy két-három éven belül piacvezető pozíciót érnek el. A szakember szerint a terv nem tűnik kivitelezhetetlennek, ugyanis a horvát piac gerincét a kisipari vállalkozások adják, így a szinte az egész országot lefedő megoldással elérhető ez a státus.

A rövid távú elképzelésekről szólva a cég ügyvezetője elmondta: havi szinten 200-300 tonna fagyasztott terméket szeretnének értékesíteni. Viszonyítási alapként a cégcsoport vezetője elmondta, Magyarországon a havonta eladott mennyiség 1200-1300 tonnát tesz ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről