Szeptember közepéig lehet átvenni a postákon a magán-nyugdíjpénztári reálhozamokat

Vágólapra másolva!
Van olyan magánnyugdíjpénztár, amely már megindította a kifizetést volt tagjainak, de akik másként nem rendelkeztek, azok szeptember 16-ig vehetik fel az összeget. Amennyiben a kézbesítéskor a volt pénztártag nincs otthon, a kiutalt összeget a postákon lehet átvenni.
Vágólapra másolva!

A magánnyugdíj-pénztári reálhozamokat szeptember 16-ig lehet átvenni a postákon - olvasható a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és a Magyar Posta közös közleményében. Több magánnyugdíjpénztár már írásban visszaigényelte az állami társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépett tagoknak járó reálhozam és tagdíj-kiegészítés összegét a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Van olyan pénztár, amely már megindította a kifizetést a tagoknak, de akik másként nem rendelkeztek, azok szeptember 16-ig kapják meg az összeget. A reálhozamról és tagdíj-kiegészítésről a volt pénztártagok többsége úgy rendelkezett, hogy a neki járó összeget adómentesen veszi föl korábbi pénztárától, postai kiutalással a lakcímére, vagy banki átutalással.

A jogszabály szerint a magánnyugdíjpénztárak legkésőbb 2011. július 20-ig kötelesek írásban visszaigényelni a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést az Alaptól, s azok kifizetését legkésőbb augusztus 31-ig kell teljesíteniük a jogosultak részére.

A pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB-rendelet alkalmi módosítása szerint a Magyar Posta a visszalépett tagoknak járó összegeket a pénztári indítást követő 20 munkanapon belül kézbesíti. Amennyiben a kézbesítéskor a volt pénztártag nincs otthon, a kiutalt összeget szeptember 16-ig lehet átvenni, vagy maguk helyett meghatalmazottat megbízni. A Posta a szeptemberi határidőig át nem vett összegeket köteles visszaküldeni az egyes magánnyugdíjpénztárakhoz.