Kevés cég pályázott a környezettudatos fejlesztésre igényelhető 9 milliárd forintra

Vágólapra másolva!
Egyelőre kevesen vesznek részta júliusban megnyitott környezettudatossági pályázatokon, összesen 9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztanak szét. A támogatás összege minimum 15 millió, maximum 100 millió forint, első körben augusztus 30-ig kell benyújtani a pályázati dokumentációt.
Vágólapra másolva!

"Kevés pályázat érkezett eddig a július elején megnyitott, környezeti célú fejlesztéseket támogató uniós pályázatra" - közölte az M27 Absolvo finanszírozási, pályázati és exporttanácsadó cég sajtóközlemény útján szerdán.

Július elsejétől benyújtható a pályázati dokumentáció a vissza nem térítendő támogatásra, amelynek 9 milliárd forintos összege háromszorosa a 2009-ben kiírt hasonló célú pályázatnak, első körben augusztus 30-ig, majd a megmaradt forrásokra több ütemben 2011. december 31-ig lehet pályázni - írja a cég. A támogatás összege minimum 15 millió, maximum 100 millió forint. A projekt összköltsége legalább 25 százalékban saját forrásból finanszírozandó.

A pályázat célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztések segítségével közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, azaz kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyag-felhasználás hatékonyságát.

Az M27 Absolvo közleményében elsősorban nyomdák, vegyipari, egészségügyi, gumigyártó, papíripari, víz- és ásványvízipari cégek, hulladékégetők, nagyobb szórakozóhelyek, irodaházak és önkormányzatok figyelmét hívja fel a pályázati lehetőségre.

Támogatást környezetközpontú technológiai fejlesztésekhez szükséges eszközbeszerzésre lehet igényelni, valamint ehhez kapcsolódóan különböző anyag- és energiatakarékos-, hulladék- és emissziócsökkentő technológiák telepítésére, a gyártáshoz felhasznált alapanyagok megújuló vagy másodnyersanyagokkal való kiváltására, környezetbarát csomagolótechnológia alkalmazására, valamint környezetközpontú infrastrukturális és ingatlanberuházások, IT-fejlesztések, gyártási licenc- és know-how-beszerzések megvalósítására.