Ipari célra megnyitja alkoholkészleteit a mezőgazdasági hivatal

Vágólapra másolva!
Fagyálló vagy tisztítószer gyártásához is lehet pályázni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal intervenciós alkoholkészleteire. A pályázatokat Brüsszelben bírálják el.
Vágólapra másolva!

Ipari felhasználás céljára is megnyitja 54 608 hektoliter mennyiségű intervenciós alkoholkészletét értékesítési pályázat keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

A hivatal közleménye szerint az intézkedés célja, hogy az unión belül korábban bioetanol-gyártásra meghirdetett alkoholkészletet ipari célra - például tüzelőanyagként vagy fagyálló- és tisztítószergyártásra - is fel lehessen használni. A vételi ajánlatokat július 19-én, kedden 12 óráig lehet benyújtani az MVH Központi Hivatalához.

Az MVH a beérkezett érvényes ajánlatokat anonim módon továbbítja Brüsszelbe, az illetékes bizottság részére, ahol döntenek a nyertesekről. Az ajánlati árat az alkoholtételekre 100 térfogatszázalékos alkoholban kifejezve, hektoliterenként, euróban kell megadni. Az ajánlati biztosíték: 4 euró hektoliter-fokonként.

A tételeket a Tartalékgazdálkodási Kht. Vajtai és Jászapáti telepén tárolja az MVH. Az ajánlat benyújtásának időpontjáig minden, az ügylet iránt érdeklődő vehet mintát az eladásra kínált alkoholból. Ez mintavételi kérelem benyújtásával, mintavételi engedély birtokában, vásárlás útján történhet. A minta ára literenként 10 euró.

Az elnyert és megvásárolt alkoholmennyiség kitárolása a vételár befizetése után és a kiegészítő teljesítési biztosíték letételét követően, kizárólag az MVH helyszíni ellenőrének jelenlétében, kitárolási engedély birtokában történhet - tartalmazza a közlemény.