Csődbe ment Csehországban a magyar tulajdonú Jeans Club

Vágólapra másolva!
Egy cseh gazdasági lap úgy tudja, hogy a Jeans Club a héten bezárta utolsó prágai üzletét is. A lap szerint a magyar kereskedelmi társaság többi üzletét már a múlt héten bezárták, és leálltak a cseh internetes oldalai is.
Vágólapra másolva!

Csődbe ment Csehországban az olcsóbb férfi és női divatot áruló Jeans Club magyar kereskedelmi társaság - írja az E15 prágai gazdasági újság. A Jeans Club a héten bezárta utolsó prágai üzletét is, és leálltak a Jeans Club cseh internetes oldalai is.

A gazdasági napilap, a Textil Journal című szaklapra hivatkozva azt írja, hogy a társaságnak már hosszabb ideje nem csak Magyarországon, de Romániában, Lengyelországban és Csehországban is problémái voltak. A társaság a cseh gazdasági újság szerint 1994-ben lépett az európai piacra és több mint 1500 embernek adott munkát. Magyar forrásokra hivatkozva az E15 azt írja, hogy Magyarországon is számos üzletet bezártak már, döntően csőd miatt.

Tavaly a kis üzletek 3,36 százaléka zárt be Magyarországon. Az idei első félévben a helyzet ugrásszerűen tovább romlott - olvasható a cseh gazdasági napilapban.