Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A vártnál háromszázzal több munkahelyet teremt az Audi Győrben

Vágólapra másolva!
Összesen 2100 új munkahelyet teremt az Audi Győrben - derült ki az új üzem csütörtöki alapkőletételén. Korábban 1800 új munkahelyről volt szó, de az Audi végül egy présüzemet is épít.
Vágólapra másolva!

A korábban jelzett 1800-nál háromszázzal több, 2100 munkahelyet teremt Győrben az Audi - jelentette be az új üzem csütörtöki alapkőletételi ünnepségén Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

A korábban közöltek mellett arról is döntés született, hogy Győrben saját présüzemet állít fel a járműgyártó - mondta, hozzátéve, hogy az új győri üzem - Ingolstadt, Neckarsulm és Brüsszel mellett - az Audi negyedik olyan telephelye lesz, amely a teljes gyártási folyamatot teljesíti.

Rupert Stadler elmondta, hogy az eddig eltelt 18 évben Győrött 20,5 millió motort és 530 ezer autót gyártott az Audi. Emlékeztetett arra, hogy a cég 2020-ig szóló stratégiájában célként jelölték meg az évi kétmillió autó gyártását. Magyarország mindig is stabil és megbízható partner volt, amely újra és újra saját erőből tudott talpra állni - fűzte hozzá.

Orbán Viktor az új üzem csütörtöki alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, a cég olyan, amilyennek Magyarországot látni szeretnénk: világos, hogy van jövője, duzzad az erőtől, modern, termel, és sok-sok magyar embernek ad munkát. A miniszterelnök megjegyezte: az alapkőletétellel "egy elhatározás testet öltött", márpedig "sem Magyarország, sem az Európai Unió nem fog megújulni szavakból".

Az Audi és a magyar kormányfő tavaly szeptemberben közösen jelentette be, hogy 900 millió eurós beruházással bővül a német autógyár győri üzeme. A szeptemberi bejelentés szerint a gyár évente 125 000 járművet fog gyártani, amelyek között Audi TT Coupé és Roadster, A3 Cabriolet is lesz. A beruházás közvetve 15 ezer munkahelyet teremt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről