A Molról szóló hírek uralták a budapesti tőzsde kereskedését

Vágólapra másolva!
A vezető részvények vegyesen fejezték be a keddi kereskedést az előző napi záráshoz képest, a budapesti börzét több elemző szerint is a Mol körüli hírek uralták. Bár a a Mol vezérigazgatójáról szóló hírt még napközben cáfolták, a cáfolat ellenére bizonytalanság mutatkozott a piacon.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 255,73 pontos, 1,13 százalékos csökkenéssel, 22 376,82 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 17,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen fejezték be a keddi kereskedést az előző napi záráshoz képest, a Mol körüli hírek uralták a budapesti börzét.

Varga Zoltán, a Quaestor Csoport elemzője rámutatott: álmos hangulatban telt a keddi kereskedés a tőzsdéken, a fejlett piaci indexek nagy része visszafogott csökkenést mutatott. Kiemelte: a hazai piacot egy kedd reggel szárnyra kapott pletyka tartotta lázban, miszerint a horvát hatóságok hivatalos kiadatási kérelmet nyújtottak be Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója ellen. Ezt utóbb a horvát és a magyar fél is hivatalosan cáfolta, ennek ellenére a Mol-részvények jelentős árfolyamveszteséget szenvedtek el. Az OTP is veszített értékéből, de jól szerepelt a Richter és a Magyar Telekom.

Izbéki Ottó, a Buda-Cash üzletkötője elmondta, hogy a magyar piacot a Mol-sztori uralta, bár a Hernádi Zsoltról, a Mol vezérigazgatójáról szóló hírt még nap közben cáfolták, a cáfolat ellenére bizonytalanság mutatkozott a piacon.

A Buda-Cash üzletkötője arra számít, hogy a bizonytalanság még megmarad, és az olajpapír árában további lemorzsolódás lehet még. A régióban gyakorlatilag 0 körüli részvényármozgást lehetett tapasztalni, különösen az orosz és a lengyel papírok tekintetében - tette hozzá.

A Mol 750 forinttal, 3,59 százalékkal 20 150 forintra csökkent, 10,2 milliárd forintos forgalomban.