Nyugathír: Az új Audi-gyár alapkőletételénél jelenthetik be a második ütemet

Vágólapra másolva!
A tavaly bejelentett Audi-gyárbővítés után jövő héten a következő ütem terve is nyilvánossá válhat - értesült a Nyugathír.hu. Orbán Viktor és az Audi a gyár alapkőtetételénél jelentheti be az újabb beruházást, amely a híroldal szerint az elsőhöz mérhető lesz.
Vágólapra másolva!

A Nyugathír.hu híroldal értesülése szerint jövő héten jelentik be az Audi-gyár bővítésének következő ütemét. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

Az Audi és a magyar kormányfő tavaly szeptemberben közösen jelentette be, hogy 900 millió eurós beruházással bővül a német autógyár győri üzeme. Az első ütemben, a 2013-ig tartó beruházással közvetlenül 1800, a beszállítókkal, szolgáltatókkal együtt 15 000 munkahely jön létre.

A második ütem a Nyugathír.hu szerint további 300 munkahelyet létesíthet és az első ütemhez hasonló ipari beruházást jelent.

A szeptemberi bejelentés szerint a gyár évente 125 000 járművet fog gyártani, amelyek között Audi TT Coupé és Roadster, A3 Cabriolet is lesz. A bejelentés szerint a gyár nem csak összeszerelő üzemként, hanem a teljes folyamatot megvalósító egységként fog működni.