Milliós összegeket nyerhetnek a családbarát munkahelyek

Vágólapra másolva!
Akár két és félmillió forintot is kaphatnak azok a munkáltatók, amelyek nyernek a megújult tartalommal meghirdetett Családbarát Munkahely elnevezésű minisztériumi pályázaton.
Vágólapra másolva!

A Családbarát Munkahely címért induló vállalkozások ezután pénzjutalomban is részesülhetnek a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye szerint. A pályázaton kis, közép - és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek indulhatnak, amelyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi illetve magánélet összehangolását elősegítő intézkedések bevezetésére. A pályázat nyertesei egytől két és félmillió forintig terjedő támogatási összegre lesznek jogosultak.

Az államtitkárság 2011-től újragondolt tartalommal hirdeti meg a pályázatot, ami 2000 óta létezik, de jelentősége és rangja az elmúlt évek során megkopott - olvasható a tárca közleményében. A tárca célja, hogy a munkaadók felismerjék: az ő érdekük is az, hogy segítsék munkavállalóikat a családi életükben való kiteljesedésben is.

A támogatási összeg és az "erkölcsi elismerés" mellett a nyertesek kommunikációs segítséget is kapnak a minisztérium szerint, mivel egy éven át használhatják a Családbarát Munkahely címet - derült ki a közleményből.

A pályázat a kormany.hu kormányzati honlapon lesz elérhető a közlemény szerint.