Ötvenmillió forintig pályázhatnak a gazdák az MFB forgóeszközhitelére

Vágólapra másolva!
Önerő nélkül, hároméves futamidővel, nyolcszázalékos kamat mellett pályázhatnak a gazdák a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárforgóeszköz-hitelére. A kormány tavalyi döntése értelmében elkülönített 15 milliárd forintos keretből 10 milliárdot az állattenyésztők vehetnek igénybe.
Vágólapra másolva!

A mezőgazdaságból élők május második felétől igényelhetik az agrárforgóeszköz-hitelt, a részletek a Magyar Fejlesztési Bank honlapján olvashatók - tájékoztatott pénteken a Vidékfejlesztési Minisztérium. A termelők és a tenyésztők ötvenmillió forintig, a termeltetők kétszázötven millió forintig vehetik igénybe a kedvező kamatozású hitelt. A kamat mértéke nyolc százalék, a futamidő három év egyéves türelmi idővel, a programhoz önerő nem szükséges.

A kormány március végén döntött a piacinál kedvezőbb finanszírozású hitelprogram elindításáról, akkor még 7,5 százalékos kamattal. A tizenötmilliárd forintos keretből tízmilliárdot az állattenyésztési ágazat, ezen belül ötmilliárd forintot a sertés- és baromfi ágazatban tevékenykedők igényelhetnek. A növénytermesztők, kertészek finanszírozását ötmilliárd forintos hitelforrás segíti.