Nem találtak egerekre utaló nyomokat az ellenőrök a Tescóban

Vágólapra másolva!
A Tesco szerint csak adminisztrációs jellegű hibákat találtak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai, miután a Magyar Nemzet egy korábbi, egérinvázióra utaló cikke után vizsgálat indult a Tesco ellen. A pénteki Magyar Nemzet birtokába jutott ellenőri jelentés szerint felkészülten várták az ellenőröket az áruházakban.
Vágólapra másolva!

Lezárult a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vizsgálata a Tesco magyarországi áruházaiban, közel 200 üzletet ellenőriztek, de nem találtak egérinvázióra utaló nyomokat - közölte a Tesco pénteken. A vizsgálat szerint az áruházlánc 97 százalékban megfelel a higiéniai előírásoknak, a talált apróbb mulasztások elsősorban adminisztratív jellegűek - közölte az áruházlánc.

A hivatal munkatársai a Magyar Nemzet egy múlt heti cikke után kezdtek el vizsgálódni. A lap állítása szerint a birtokába jutott a Tesco minőségbiztosítási vezetőjének levele, amely szerint annyi egér lepte el a Tesco valamelyik áruházát, amely miatt akár be is zárhatták volna azt. A Tesco közleménye szerint ennek a levélnek a létezésére sem találtak bizonyítékot.

A Magyar Nemzet pénteki számában idézte a birtokába jutott ellenőri jelentést, amely szerint "általánosságban elmondható, hogy az áruházak többsége már a sajtóból értesült a hatósági ellenőrzésről, és felkészülten várták az ellenőröket". A jelentés szerint három esetben szabtak ki bírságot, összesen 745 ezer forint értékben, további két esetben a bírságösszeg megállapítása még folyamatban van.