Többszörösére növelte nyereségét a személyi igazolványok gyártója

Vágólapra másolva!
Az Állami Nyomda részben a kártyagyártás bővülésének köszönhetően növelte bevelételeit és jelentős profitnövekedést ért el.
Vágólapra másolva!

Az év első negyedévben 4,4 milliárd forintos árbevételt ért el a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Állami Nyomda Nyrt., ez 20 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakában elért 3,71 milliárd forintos bevételhez képest - közölte a társaság csütörtök délután a tőzsde honlapján.

A biztonsági termékeknél és a kártyagyártásban elért bővülésből eredő bevételnövekedésnek köszönhetően a cég nyeresége többszörösére emelkedett: az üzemi eredmény a tavalyi első negyedévben mért 95 millióról 271 millióra nőtt, a nettó nyereség pedig 62 millióról 224 millió forintra hízott.

Az Állami Nyomda egyik legismertebb terméke a magyar állampolgároknak kiadott személyi igazolvány. A társaság és a Pénzjegynyomda alkotta konzorcium tavaly decemberben kötött szerződést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEK KH) a magyarországi biztonsági okmányok és azok tartozékai gyártására. A megállapodás 2017. augusztus 31-ig tart, a szerződés értéke 16,5 milliárd forint. A szerződés többek között a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a gépjárműtörzskönyv, a lakcímkártya és a forgalmi engedély biankó okmánytesteinek gyártására terjed ki.