Felfüggeszthetik az energiapályázatokat, mert kimerülhet a keret

Vágólapra másolva!
Két hónapja indultak el az első energiapályázatok az Új Széchenyi-terv keretében, de máris megvan az első olyan kiírás, amelyet a benyújtási határidő előtt, a keret várható kimerülése miatt felfüggesztenek. Az M27 ABSOLVO pályázati és finanszírozási tanácsadó cég értesülése szerint az épületenergetikai fejlesztésekre kiírt KEOP-2011-4.9.0 pályázatot 2011. május 14-én határozatlan időre bezárják.
Vágólapra másolva!

Az M27 ABSOLVO eu-s tanácsadócég úgy tudja, hogy megvan az Új Széchenyi-terv első felfüggesztett pályázati kiírása. Információjuk szerint a keret várható kimerülése miatt függesztik fel a KEOP-2011-4.9.0 pályázatot 2011. május 14-én határozatlan időre. Gyurácz Németh Iván, a cég vezető tanácsadója hozzátette, hogy ebbe a kategóriába tartoznak az egyszerűbb vállalkozásfejlesztési pályázatok, főként a közép-magyarországi régióban, és az ugyanerre a régióra kiírt megújulóenergia-pályázatok is.

Azok a pályázók, akik nem lépnek idejében, a 2013-ig tartó finanszírozási időszakban könnyen lemaradhatnak a forrásokról" - fogalmazott a vezető tanácsadó. Azok a közép-magyarországi régióban működő vállalkozások, amelyek idén vagy a következő 2-3 évben terveznek támogatást igénylő beruházásokat, és még a benyújtás előtt ellenőrizni akarják, hogy van-e esély a finanszírozásra, valamint csökkenteni kívánják a kockázatot, a források gyors kimerülésével is számolniuk kell. A már előkészített épületenergetikai projekteket a vállalkozások, pályázók 2011. május 14-éig, szombatig nyújthatják be - tette hozzá a szakértő.