Már csak négy napig igényelhető a diákhitel

Vágólapra másolva!
Aki lekési a határidőt, csak a jövő tanévtől juthat hozzá az állami kölcsönhöz. Az összegek nem változtak: továbbra is maximum havi 50 ezer forint vehető fel.
Vágólapra másolva!

Május 16-ig az igényelhetik a kölcsönt azok a 40 év alatti, egyetemi és főiskolai hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben még szeretnének hozzájutni az összeghez. Aki lekési az igénylési határidőt, az már csak a jövő tanévben kérheti a kölcsönt - olvasható a Diákhitel Központ Zrt. sajtóközleményében. Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban lehet leadni. Akik korábban már kapták az összeget, nem kell azt újra igényelniük, a folyósítás feltétele azonban az aktív hallgatói jogviszony.

A felvehető hitelösszegek nem változtak: továbbra is havi legkevesebb 15, maximum 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses társaik legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

A diákhitel 2001-es indulása óta több mint 307 ezren vették fel a kölcsönt.