Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új vezetője lesz júniustól a tavaly 25 milliárdos veszteséget termelő Malévnek

Vágólapra másolva!
Közel 25 milliárd forintos veszteséggel fogadta el a Malév mérlegét a cég közgyűlése, amely későbbre halasztotta a cég tőkehelyzetéről szóló döntést.
Vágólapra másolva!

A Malév pénteki, éves rendes közgyűlése döntött a vezérigazgató-váltásról: a testület jóváhagyta Martin Alexander Gauss vezérigazgató munkaviszonyánat megszüntetését és júniustól a Malév Ground Handling Zrt.-t 2007 óta vezérigazgatóként irányító Limbuger Lórántot bízta meg a légitársaság vezetésével.

A közgyűlés egyúttal elfogadta a cég tavalyi mérlegét, amely szerint a Malév 24,56 milliárd forintos veszteséget termelt, ami naponta több mint 67 millió forintos mínuszt jelent. A társaság gyenge eredményében szerepet játszik, hogy 2010-ban - éves összvetésben - 8 százalékkal 2,984 millióra csökkent az utasok száma, és az egy évvel korábbinál 13 százalékkal kevesebb járatott működtetett.

A tőkehelyzet rendezéséről a közgyűlés nem hozott döntést, arról az orosz Vnyesekonombankkal folytatandó további tárgyalások miatt várhatóan június 24-én születhet határozat. A Vnyesekonombank a 96 százalékban a magyar állam tulajdonában lévő Malév egyik kisebbségi közvetett tulajdonosa az AirBridge Zrt.-n keresztül. Az orosz befektetési bank finanszírozója is a magyar légitársaságnak, a múlt év végén érvényes információk szerint 102 millió euróval tartozott a Malév a Vnyesekonombanknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről