Csődvédelmet kér a Vegyépszer

Vágólapra másolva!
Összeomlás szélére került a gazdasági recesszió okozta visszaesések miatt a Vegyépszer Hungária Zrt. A cég tavaly novemberben már szinte az összes munkavállalójától megvált, hétfőn pedig csődvédelmet kért.
Vágólapra másolva!

Az önhibáján kívül nehéz pénzügyi helyzetbe került Vegyépszer Hungária Zrt. célja megoldást találni a konszolidációra, a kötelezettségek és a hitelezői igények rendezésére, ezért utolsó lehetőségként csődvédelmet kért hétfőn - olvasható a cég sajtóközleményében.

A gazdálkodási feltételek romlása, az építőipar nagymértékű visszaesése, az ehhez kapcsolódó, az ágazatot érintő általános pénzügyi nehézségek súlyosan érintették a Vegyépszert. A cég hazai építőipari gondjaira megoldást kínáló mintegy 80 milliárd forint értékű líbiai nagyberuházást az arab világot megrázó váratlan polgárháború kitörése és eszkalálódása kudarcra ítélte. Nem maradt más lehetőség a cég számára, mint a csődvédelem, hogy a törvény által biztosított jogi garanciák mellett a hitelezőkkel megegyezésre jusson - írják hétfői közleményükben. A cég tavaly novemberben gyakorlatilag minden munkavállalóját elküldte.