Az Est Media 180 milliós veszteséggel adta el a Radiocafét

Vágólapra másolva!
A rövid távú üzemi eredményesség érdekében eladta az Est Media a Radiocafé 98.6-ot - közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken. Az eladás 180 millió forintos számviteli veszteséggel járt, de operatív szinten azonnali és jelentős megtakarítást eredményezett.
Vágólapra másolva!

Az Est Media eladta a Radiocafé 98.6-ot - közölte a cég a BÉT honlapján pénteken. Az Est Media (a korábbi econet.hu) a közlemény szerint 180 millió forintos számviteli veszteséget jelentő tranzakcióban adott túl a Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Szolgáltató Kft.-n. Az ügylet a közlemény szerint operatív szinten azonnali és jelentős megtakarítással járt.

A társaság a közlemény szerint a lépéssel figyelemmel volt arra a közgyűlési döntésre is, amely szerint az igazgatóságnak intézkedési tervet kell kidolgoznia a Média Üzletágnak a már most is eredményesen működő Event üzletágon (fesztiválok) kívüli része rövid távú üzemi eredményességének elérése érdekében.

A közlemény szerint a Radiocafé 98.6 csak hosszabb távon és a 2012-ben lejáró frekvenciájának meghosszabbítását feltételezve lehetne újra nyereséges, ezért volt szükséges az eladás.