1,2 millió euró értékben szállt be a Docler Investments a CeuData Kft.-be

Vágólapra másolva!
Tőkeemeléssel és üzletrészvásárlással szállt be a CeuData Kft.-be a Docler Investments Kft 1,2 millió euró értékben. A Docler cégcsoport a livejasmin.com-nak, a világ egyik legnagyobb szexoldalának is a fejlesztője.
Vágólapra másolva!

A Docler Investments Kft. üzletrészvásárláson és tőkeemelésen keresztül irányítást szerzett a SYNAPTEL elnevezésű nagyvállalati mobilmegoldásokat fejlesztő és értékesítő CeuData Kft.-ben - közölte a társaság. A 2009-ben alapított cég a mobilkommunikáció teljes körű monitoringját és a vállalati információáramlás optimális kihasználását lehetővé tevő szoftvert fejlesztett ki és értékesít főként a telekommunikáció és pénzügyi szolgáltatások területén működő nagyvállalati ügyfeleinek.

A SYNAPTEL szoftvercsomag továbbfejlesztésének és nemzetközi értékesítésének biztosítása érdekében összesen 1,2 millió euró értékben szállt be a cégbe a Docler Investments, amely a tőke mellett informatikai és üzletviteli infrastruktúrával is támogatja a technológiai vállalkozást - közölte a Docler Investments.

A CeuData Kft. az elmúlt két évben mintegy egymillió euró magántőkéből fejlesztette ki első termékét, a SYNAPTEL szoftvercsomagot, amelynek értékesítése tavaly év végén kezdődött meg.

"Örömünkre szolgál, hogy tőkével, nemzetközi webes tapasztalatunkkal, informatikai és üzletviteli hátterünkkel, valamint csúcstechnológiai erőforrásainkkal is támogathatjuk egy világszínvonalú magyar szoftver globális sikerét" - nyilatkozta Gattyán György, a Docler cégcsoport fő tulajdonosa.

"A cég egy olyan unikális technológiát birtokol, amely iránt máris jelentős a piaci keresletet, és olyan erős csapatot volt képes maga köré szervezni, amely eltérő hátterű, habitusú, de egytől egyig tehetséges szakemberekből áll" - tette hozzá dr. Makra Zsolt, a Docler Investments ügyvezetője.

A CeuData Kft.-t a telekommunikációs és védelmi piac és technológiák területén kiterjedt tapasztalattal rendelkező üzletemberek és mérnökök csoportja alakította 2009-ben a kommunikáció-monitoring szolgáltatások fejlesztésére, a mobiltelefonos kommunikáció lehetőségeinek kiaknázására és veszélyeinek csökkentésére. A vállalat olyan megoldásokat kínál ügyfeleinek, amelyek fejlesztései lehetővé teszik a mobilkommunikációhoz köthető biztonsági rések és törések feltárását és lokalizálását, a kommunikáció átfogó monitorozását és elemzését szervezeti szinten. A vállalat strukturálatlan mobilkommunikációs tartalmak és tranzakciós adatok rögzítésére, gyűjtésére, kezelésére és elemzésére hozta létre egyedi megoldását, a SYNAPTEL Mobiltelefon-monitoring Rendszert. A cég a Nokia magyarországi kiemelt partnere.

A Docler Investments Kft. a Docler cégcsoport kockázatitőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagja. A budapesti székhelyű cégcsoport közel egy évtized alatt nemzetközi szinten is kiemelkedő szereplővé vált az online multimédiás szolgáltatások fejlesztése és üzemeltetése területén. A cégcsoport számos kiemelkedő oldalnak, köztük a világ egyik legnézettebb weboldalának is fejlesztője és hosting szolgáltatója. A holdinghoz tartozik többek között a legrégebbi hazai játékszoftver-fejlesztő vállalkozás (Digital Reality Kft.), a piacvezető domainszolgáltató (Dotroll Kft.), az összesített Netflix-győztes, világszínvonalú ajánlórendszereket fejlesztő Gravity R&D Kft., valamint a Pegazus-díjas, online fizetőrendszereket fejlesztő és üzemeltető Escalion Kft.