Biciklibalesetben meghalt a Ferrero-örökös

meghalt Pietro Ferrero,  a Ferrero, az olasz édességgyártó Ferrero-konszern egyik vezetője
Vágólapra másolva!
Dél-Afrikában egy balesetben életét vesztette Pietro Ferrero, az olasz édességgyártó Ferrero-konszern egyik vezetője.
Vágólapra másolva!

Edzés közben elájult, leesett a kerékpárjáról és meghalt Pietro Ferrero, Olaszország egyik leggazdagabb családjának tagja Fokvárosban. A Guardian írása szerint a 47 éves üzletember családjával üzleti úton tartózkodott a Dél-Afrikai Köztársaságban.

Nagyapja, akit szintén Pietro Ferrerónak hívtak, 1942-ben alapította a céget a feleségével, kezdetben cukrászdát üzemeltettek Piemontban. Mivel a második világháborúban nehezen lehetett beszerezni az alapanyagokat, a nagyapa úgy döntött, hogy kihasználja a helyben bőségesen termő mogyorót - így alkotta meg abból a híressé vált édes mogyorókrémet.

A cég, köszönhetően a Nutellának, az 1974-ben kitalált Kinder tojásnak, a Tic Tac-nak és az olyan pralinéknak, mint a Ferrero Rocher - ma már évi 6,3 milliárd eurós forgalmat bonyolít le, és Olaszország egyik legsikeresebb családi vállalkozása.

Az örökös a testvérével osztozott a konszern vezetői tisztségén. Ismert volt arról, hogy az édesipari vállalatot apja, a 85 éves Michele Ferrero - a leggazdagabb olasz - szellemiségében vitte tovább. Franco Frattini olasz külügyminiszter nyilatkozata szerint óriási veszteség egész Olaszország számára az üzletember halála.

Forrás: AFP