Adóellenőrök lepik el a húsvéti szezonban a boltokat

Vágólapra másolva!
Fokozott ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Budapesten és Pest megyében a húsvéti ünnepek előtt. Elsősorban a piaci árusok, a virágboltok és a vendéglátósok számíthatnak komolyabb vizsgálatra.
Vágólapra másolva!

Április 4-30. között fokozott ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten és Pest megyében. Az adóellenőrök a fogyasztóvédőkkel, valamint a munka- és népegészségügyi ellenőrökkel közösen járják majd a piacokat, a vásárokat, az élelmiszer- és italkereskedéseket, valamint a húsvéti szezonális termékeket árusító üzleteket.

Ellenőrökre lehet számítani a virág, élelmiszer- és italáru-forgalmazóknál, valamint a különböző rendezvényeken, kiállításokon részt vevő értékesítőknél, szolgáltatóknál is és a feldolgozóipar, a vendéglátás területén tevékenykedő adózóknál is.

A NAV közleménye szerint elsősorban a számlaadást és a foglalkoztatás szabályainak betartását vizsgálják majd. Az ellenőrzés kiterjed az áruk eredetére és a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályok betartására is.