Több mint kétmilliárddal tartozik az adóhatóság feketelistájának vezetője

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketelistája szerint kétezer cég tartozik több mint 100 millióval, a 10 millió forintot meghaladó adósságot felhalmozó magánszemélyek listája pedig több mint háromezer nevet tartalmaz.
Vágólapra másolva!

Több mint 45 milliárd forint az adóhiányosok által felhalmozott teljes tartozás összege - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken közzétett, az adóhiányos adózókat felsoroló listájából. A jelentős adóhiánnyal érintett adósok listjáján több mint kétszázan vannak.

Legnagyobb adóhiánya, több mint egymilliárd forint az Euroszámtech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek van. A büntetés és késedelemi kamat összegével, amelyet a hatóság a megállapított jogkövetkezmények összegeként tüntet fel, a cégnek közel 2 milliárd forintra rúg a tartozása. Az adóhiány szerint második Big-Ker Kereskedelmi Kft. összesen több mint 2,1 milliárddal tartozik az adóhivatalnak. A lista harmadik helyét a Vitold-Ag Gépipari Kft. foglalja el összesen1,8 milliárd forint adóssággal.

A hatóság pénteken közzétett listái szerint a 10 milió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek 3264-en voltak március végén, a 100 milliónál többel tartozó társaságok 2011-en. Az adóhatóság minden negyedév után harminc napon belül közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, lakhelyét és az adóhiány összegét, akiknél magánszemélyként 10 millió forintot, más adózóknál pedig 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapítottak meg.