A közlekedési navigációba fektet az OTP-leánycég

Vágólapra másolva!
Negyedmilliárd forintot fektet be az OTP Bank tőkealapkezelő leánycége a TrafficNav Kft-be, hogy utóbbi külföldön felgyorsítsa terjeszkedését.  
Vágólapra másolva!

A PortfoLion Zrt. és a TrafficNav Kft., valamint annak alapítói 240 millió forintos tőkebefektetésről kötöttek megállapodást - írja az OTP Bank közleménye. A TrafficNav Kft. valósidejű közlekedési információk gyűjtését, feldolgozását és végfelhasználókhoz való eljuttatását végzi, többek között a GPS navigációs készülékeken egyre szélesebb körben elérhető TMC szolgáltatás formájában. A magyarországi székhelyű TrafficNav Kft. jelenleg négy országban (Magyarország, Szlovénia, Írország, Görögország) végez kereskedelmi jellegű közlekedési információs szolgáltatást, és még 2011-ben el fogja indítani bulgáriai és törökországi tevékenységét. Az OTP Kockázati Tőkealap I. által biztosított forrásokra alapozva a társaság még dinamikusabban fejlődhet tovább: célja, hogy a további 5 országban indítandó szolgáltatásával a közlekedési információs piac regionálisan meghatározó szereplőjévé váljon.

A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az OTP Bank leányvállalata, hazai, főleg induló és innovatív vállalkozások ígéretes fejlesztéseihez kíván forrásokat biztosítani. A társaság által kezelt kockázati tőkealap a célkitűzéseit oly módon kívánja megvalósítani, hogy befektetései hozzájáruljanak a magyarországi kis- és közepes vállalkozások fejlődéséhez, az innovációs folyamatok felgyorsításához és a kutatási vagy fejlesztési szakaszban lévő találmányok vagy más, újszerű üzleti koncepciók és folyamatok megvalósulásához, azok üzleti szférában való széles körű elterjedéséhez. A PortfoLion 2010-ben és '11-ben összesen hét esetben kötött befektetési szerződést változatos tevékenységi körű céltársaságokkal, együttesen csaknem kétmilliárd forint értékű tőke kihelyezéséről.