A japán földrengés meglátszott a Coca-Cola eredményein is

Vágólapra másolva!
Főként a japán földrengés és a marketingkiadások időzítése miatt elmaradt a Coca-Cola negyedéves eredménye a várttól - írta a Reuters. A cég papírjai emiatt 2,3 százalékkal estek.
Vágólapra másolva!

Elmaradt a várakozástól a Coca-Cola első negyedéves eredménye, ami miatt 2,3 százalékkal estek a hír közlése után a cég papírjai. "Kissé kiábrándítónak tartjuk az első negyedéves eredményeket, folytatva az elmúlt évek tendenciáját a folyamatos csapások miatt" - mondta a hírügynökségnek a UBS svájci bank elemzője.

A Reuters által megkérdezett elemzők 10,57 milliárd dolláros bevételt vártak, ehhez képest 10,52 milliárd lett a tényleges adat. A bevétel egy év alatt 40 százalékkal nőtt ugyan, de ebben nagy része volt a válság miatti alacsony bázisadatnak, illetve az észak-amerikai felvásárlás következményének.

A nettó bevétel 1,9 milliárd dollár volt, ami részvényenként 82 centet jelent. A Reuters szerint 1-1 centtel rontotta a részvényenkénti eredményt a márciusi japán földrengés, illetve az a költség, amivel a frissen felvásárolt palackozókat beillesztik a vállalat logisztikai láncába.