Nem tudott megegyezni a fizetésekről, távozik a Malév vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Lemondott a Malévot 2009 tavasza óta irányító Martin Gauss, mert nem tudott megállapodni a többségi tulajdonos MNV-vel a személyi alapbérezést illetően - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kedden.
Vágólapra másolva!

2011. május 31-ei hatállyal benyújtotta lemondását Martin Gauss, a Malév Zrt. vezérigazgatója - közölte kedden a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A vezérigazgató lemondásának oka a sajtóközlemény szerint az, hogy a többségi tulajdonos MNV-vel nem tudott megállapodni a személyi alapbérezést illetően. Az MNV Zrt. tudomásul vette a lemondást. A vagyonkezelő mind a saját munkavállalói, mind a rábízott vagyoni körébe tartozó gazdasági társaságok vezetői esetében követi a bérplafonra vonatkozó elvi szabályozást - írják a közleményben.

Martin Gausst 2009 áprilisában nevezték ki a Malév élére, Gauss előtte hónapokig dolgozott tanácsadóként a vállalatnál. Gauss 1992-ben Boeing-pilótaként kezdte karrierjét a British Airways leányvállalatánál, a Deutsche BA légitársaságnál, és 1995-től szerepelt a légitársaság menedzsmentjében. Tízszázalékos tulajdonrészt szerzett a vállalatban, amely vezetése alatt vált nyereségessé.

A 42 éves szakember 2007 októberétől a Cirrus Airlines vezérigazgatójaként dolgozott. Később saját cégét irányította, és tanácsadóként tevékenykedett az iparágban. A Malév vezérigazgatójává való kinevezésekor kapitányként aktív Boeing 737-es pilóta volt.