Képzéssel őriz meg 300 munkahelyet a Tibi csokoládé gyártója

Vágólapra másolva!
Százmillió forint nagyságú európai uniós és magyar állami támogatással képezi dolgozóit a Bonbonetti Choco Kft, amivel háromszáz munkahelyet őriznek meg, s javítják a cég versenyképességét.
Vágólapra másolva!

A Tibi csoki gyártójaként is ismert Bonbonetti Choco Kft. dolgozói a cég nyertes pályázatnak köszönhetően az elkövetkező három hónapban Lean menedzsment képzésen vesznek részt - tudatta közleményében a társaság. A Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása a konvergencia régiókban és a közép-magyarországi régióban című európai uniós kiíráson nyertes pályázatnak köszönhetően több mint 300 dolgozó munkahelye marad meg. A képzéssel kombinált munkahely-megőrzési projektben a vállalat dolgozói és menedzsmentje elméletben és gyakorlatban is elsajátítja a Toyota által kifejlesztett Lean menedzsment módszereit. Az itt megszerzett tudás képezheti az alapját a Lean mint gyártási rendszer bevezetésének, amit a közeljövőben tervez a csokoládégyár.

A Lean bevezetése - aminek ez a képzési projekt lehet az első lépése - nem egyszerű feladat: a teljes cég átalakítását igényli, a gyártástervezéstől kezdve a szervezeti kultúraváltáson át a szemléletváltásig. Ha viszont egy cég elhatározza magát, hogy rálép a folyamatos fejlődés útjára, jó eséllyel megugorhat versenytársai elől a piacon - állítja a közlemény.