Nyártól tankolható földgáz Budapesten

Vágólapra másolva!
A Mol fővárosi Kőbányai úti üzemanyagtöltő állomásán tankolható először földgáz, az értékesítést nyáron kezdik meg együttműködve a Főgázzal.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Gázművek Zrt. (Főgáz) és a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (Mol) 2011. január 14-én szerződést írt alá nyilvános, sűrített földgáz-üzemanyagú (CNG) töltőállomás létesítésére - olvasható a két társaság közleményében. A Főgáz a Mol Kőbányai úti üzemanyagtöltő állomásán nyitja meg Budapest első nyilvános CNG kútját. A Főgáz társadalmi szerepvállalási stratégiájában elvárásként szerepel az olyan lehetőségek támogatása, amelyek hozzájárulhatnak a főváros tisztább levegőjéhez, és ezáltal az itt lakók egészségének megőrzéséhez.

A beruházás különlegessége, hogy Magyarországon elsőként a fővárosban telepítenek CNG töltőberendezést hagyományos üzemanyag-töltőállomásra. A CNG üzemanyag amellett, hogy a környezetbarát közlekedés lehetőségét kínálja, költségtakarékos megoldás is egyben, hiszen a hagyományos hajtóanyagoknál - a benzinnél és a dízel üzemanyagoknál - kedvezőbb áron lesz elérhető. Az első jármű várhatóan már ez év nyarán tankolhat a Kőbányai úti nyilvános CNG töltőállomáson - áll a közleményben.