Fél év legnagyobb esését mutatta az orosz tőzsde a robbanás után

Vágólapra másolva!
A moszkvai reptéri robbantás miatt az orosz tőzsdén estek a részvények, fél év alatt a legnagyobb mértékben - írta a Businessweek. Egy londoni elemző azonban azt állítja, hogy az orosz piac közömbös az ilyen hírekre, és szerinte lecsillapodik majd a piac.
Vágólapra másolva!

A 30 részvényt összesítő orosz Micex index 2,4 százalékot esett hétfőn, amire az egy napon belüli esést tekintve nem volt példa tavaly július 30. óta. Az Aeroflot légitársaság papírjai 5,4 százalékot zuhantak hétfőn.

Az esést a legforgalmasabb moszkvai reptéren történt robbanás váltotta ki, amelyet az első jelentések szerint egy öngyilkos merénylő okozott. Az orosz kormány szerint legkevesebb 31 halottja van a robbanásnak, a reptéri szóvivő azonban 35 halottat említett. (A reptéri robbanásról szóló hírünket itt olvashatja.)

"A piac most egy kissé gyengült, de az oroszországi befektetők hagyományosan közömbösek az ilyen hírekre" - vélte egy londoni elemző, aki a Businessweeket birtokló Bloombergnek nyilatkozott. Hozzátette: "a piaci hatások majd lecsillapodnak. Ha ez egy támadássorozat lesz, akkor persze alakulhat másképp."